آسیب های ناشی از اینترنت
اینترنت، از تازه ترین دستاوردهای بشر و آخرین عضو خانواده تکنولوژی است که حدود چهل سال است قدم به زندگی انسان گذاشته و درعرصههای مختلف نقش آفرینی مىکند.
دنیای اینترنت دنیای مجازی است که با دنیای واقعی پیرامون ما تفاوتهایی دارد. درجهان مجازی، انسان با سرزمینی بدون مرز مواجه مىگردد که از فرهنگهای مختلف تشکیل شده است. انسان با بهره جستن از اینترنت از فراسوی مرزها با فرهنگهای گوناگون آشنا مىشود.
باتوجه به اینکه اینترنت ابزاری وارداتی است به رغم جنبههای سودمند فراوان، مىتواند بسیار آسیب زا نیز باشد. این آسیب زایی، گروههای سنی خاصی را تهدید مىکند که از اینترنت بیش تر استفاده مىکنند. بنابراین، قشر نوجوان در معرض تهدیدات جدی قرار دارد؛ زیرا کودکان تا قبل از بلوغ از انگیزههای جنسی قوی برخوردار نیستند و در جوانی هم، رشد عقلانی بهتر مىتواند بر غرایز مهار بزند، حال آنکه در دوره نوجوانی، هم انگیزههای جنسی قوی ترند و هم غلبه هیجانات و احساسات به گونهای است که گاه عقل را تحت تأثیر خود قرار مىدهد. از این رو مشاهده فیلمهای تحریک کننده، برخی انگیزههای نوجوانان را قوتی بیشتر مىبخشد و تماشای فیلمهای جنایی و خشونت بار، هیجانات و احساسات نوجوانان را تشدید مىکند.
بدین ترتیب یکی از وسایلی که امروزه در فضای خانه مشکل آفرینی مىکند و حتی روابط والدین و فرزند نوجوان را تحت الشعاع خود قرار مىدهد، بهره گیری نامناسب از فناوری اطلاعات در خانواده است که علاوه بر همه موارد گفته شده، گاه زمینه افت تحصیلی را فراهم میکند و در مواقعی نیز موجب اصطکاک بین والدین و فرزندان مىشود.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( جمعه 91/4/30 :: ساعت 12:15 عصر )
سیگار
اولین بار، اولین سیگار
چه چیزی در پک زدن به یک نخ تنباکوی دودزا پنهان است که باعث شده یک چهارم از جمعیتی که سیگار کشیدن به شکل عادت روزمره آنها درآمده، این کار را از سنین نوجوانی آغاز کنند؟
اگر این حقیقت که سیگار کشیدن، خطر جدی برای سلامت انسان است یا این حقیقت که بهای یک خوشی کوچک برابر است با بدبو شدن دهان و هوای بازدم شما؛ نمیتواند مانع از مصرف آن شود باید دید چه دلیل خاصی برای سیگار کشیدن وجود دارد و انگیزه انجام این کار چیست؟
حقیقت این است که هر فرد سیگاری پاسخ متفاوتی به این پرسش خواهد داد. هر فرد به دلایل گوناگونی سیگار روشن میکند که به برخی از این عوامل میپردازیم.
کنترل حالتهای روحی
استفاده از تنباکو، اثر تحریککنندهای دارد و روی بخشهایی از مغز اثر آرامشدهنده دارد. به همین دلیل است که برخی از مردم برای حفظ هوشیاری خود یا گاهی اوقات حفظ خونسردی، رهایی از فشارهای عصبی یا رفع خستگی در موقعیتهای اجتماعی مختلف، از سیگار استفاده میکنند.
تحقیقات اخیر نشان میدهد که آقایان بیشتر از بانوان برای کنترل احساسات خود از سیگار استفاده میکنند، به ویژه اگر احساس کنند عصبانی یا غمگین هستند.
بر اساس این فرضیه، پسرها برخلاف دخترها تمایلی به صحبت کردن درباره احساسات خود و در میان گذاشتن آن با دیگران ندارند چرا که عقیده دارند این کار برخلاف طبیعت مردانه آنهاست. در نتیجه، آنها از روشهای جسمی برای بیان حالتهای روحی خود استفاده میکنند. یکی از این روشها میتواند شروع یک دعوا یا سیگار کشیدن باشد.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( جمعه 91/4/30 :: ساعت 12:10 عصر )
عرفان های نوظهور دام شیاطین برای قلوب پاک جوانان ماست
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی آثار آیتا... مصباح یزدی، رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم در دیدار با جمعی از طلاب مدرسه علمیه معصومیه با اشاره به ویژگی عصر حاضر، در خصوص سرعت گرفتن حرکت و تحولات زندگی گفت: در گذشته سالها و چهبسا قرنها طول میکشید تا تحولاتی در جوامع واقع شود، اما امروزه تحولاتی عمیقتر در مدت زمان کوتاهی صورت میگیرد.
آیتا... مصباح یزدی با اشاره به پیروزی انقلاب اسلامی گفت: شرایطی که برای پیروزی انقلاب اسلامی حاصل شد و به دنبال آن امکاناتی که برای پیشرفت اسلام در جهان فراهم شد، حتی برای خوشبینترین افراد نیز قابل تصور نبود.
وی با اشاره به شرایط امروز کشورمان اظهار داشت: کشوری که روزی دستنشانده آمریکا بود و هیچ نقشی در معادلات بینالمللی نداشت و حتی در کشورهای اسلامی بدنام بود و مردم آن را «اخالیهود» مینامیدند، امروز بسیار قدرتمند و عزتمند شده و در معادلات جهانی بسیار تأثیرگذار ظاهر میشود. ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( جمعه 91/4/30 :: ساعت 12:4 عصر )
تأثیرات فیس بوک در ترویج بی عفتی و بی بند و باری در میان جوانان
فیس بوک (Facebook) یک سایت به اصطلاح و در لغت اجتماعی است.این سایت پس از گذشت مدت کوتاهی از آغاز فعالیت خود توانست مخاطبان زیادی را در کشورهای مختلف جهان از جمله "ایران " جذب کند.
سیاست گذاران و موسسان این سایت اهداف گسترده سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از تاسیس آن دنبال می کردند که نمونه ای از اهداف سیاسی آن را در حوادث پس از انتخابات در ایران مشاهده کردیم.
اما هدف از نگارش این گزارش بررسی اهداف سیاسی و اقتصادی فیس بوک در ایران نیست، بلکه قصد داریم تا تنها به گوشه ای از تاثیرات منفی "اجتماعی " و "فرهنگی " در این سایت که به بحث ایجاد "آلبوم تصاویر " و انتخاب یک "عکس " برای نمایه خود است بپردازیم.
اگرچه فعالیت این سایت در کشور ما غیر قانونی است و از همین روی برای مخاطبان اینترنتی قابل دسترسی نبوده و به اصطلاح "فیلتر " است؛ اما نباید این حقیقت را نادیده گرفت که این سایت نسبتا مخاطبان زیادی در ایران پیدا کرده است.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( شنبه 91/4/24 :: ساعت 7:2 صبح )
نقش ماهواره در به انحراف کشاندن جوانان
درآمد
بدون شک، غرب به موازات کسب توانایی ها و اقتدار سرشار مادی و تکنیکی، در عرصه معنویت و مکارم اخلاقی، شدیداً به انحطاط گراییده است و بر این اساس، نه تنها جوامع غرب، بلکه بیشتر جوامع بشری دستخوش بحران های گوناگون شده اند. اقبال لاهوری، اندیشمند پاکستانی، سال ها پیش خطاب به تمدن غرب، چنین سروده است:
عجب این نیست که اعجاز مسیحا داری
عجب این است که بیمار تو بیمارتر است
دانش اندوخته ای، دل ز کف انداخته ای
آه از آن نقد گران مایه که درباخته ای
از میان ابزارهایی که فرهنگ ها و تمدن های دیگر را به چالش های جدی کشانده، ماهواره است که با هدف تهاجم فرهنگی به دیگر کشورها در عرصه رسانه ها، جایی برای خود باز کرده است. ماهواره از جمله پدیده هایی است که وقتی پا در صحنه اجتماعی و سیاسی کشورمان گذاشت، عده ای را به طرفداران و مخالفان افراطی خود تبدیل کرد.
دشمن آشکار ـ تهاجم خاموش
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( شنبه 91/4/24 :: ساعت 6:58 صبح )
امالفسادی به نام الکل
دکتر محمدامین زارع
متخصص اورژانس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران
هشدار درباره مصرف مشروبات الکلی که به عنوان یک اقدام نابهنجار زمینهساز جرایم بسیاری است، همواره مورد توجه کارشناسان بوده و هست. بخصوص از زمانی که مشروبات الکلی از نوع تقلبی آن نیز وارد بازار شد. باعث تاسف است که بگویم اکثر مصرفکنندگان این مشروبات دستساز و البته بسیار خطرناک را جوانان کمسن و سال و اقشار کمدرآمد جامعه تشکیل میدهد، زیرا از قیمت پایینی برخوردار است و آنچه که باعث نگرانی خانوادهها و مسوولان در رابطه با مصرف مشروبات الکلی تقلبی شده، علاوه بر سرپیچی از قوانین دینی آثار مخربی است که بر بدن وارد مینماید تا جایی که اغلب باعث مرگ شده و چنانچه فرد مصرفکننده خیلی شانس بیاورد و جان سالم به در ببرد تا آخر عمر درگیر عوارض آن خواهد بود، عوارضی که هرگز قابل جبران نیست.
حتما شما هم بارها از رسانههای عمومی اخباری درباره مسمومیت و قربانی شدن تعداد زیادی از جوانان در مهمانیها و پارتیهای شبانه شنیدهاید. آمارها حاکی از آن است که سن مصرف مشروبات الکلی روز به روز رو به کاهش است و بیشترین قربانیان آن را جوانان و نوجوانانی تشکیل میدهند که دور از چشم خانوادهها و صرفا برای تفریح به مصرف آنها رو آوردهاند. اگرچه این مساله بسیار تلخ است، اما به هر حال واقعیتی است که وجود دارد و تلاش مضاعف مسوولان و کارشناسان مسائل اجتماعی را برای حل آن میطلبد.
الکلی که به عنوان مشروب مورد استفاده قرار میگیرد از بسیاری از خوراکیها مثل کشمش، خرما و انگور تهیه میشود و نام شیمیایی آن اتانول است. در بدن انسان آنزیمهایی وجود دارد که اتانول را تجزیه کرده و پس از متابولیت، میتواند در قسمتهای مختلف بدن تاثیر بگذارد از مهمترین قسمتی که اتانول روی آن تاثیر میگذارد، مغز است. با تاثیر الکل روی بافت مغز، سیستم عصبی تحتالشعاع قرار گرفته و عملکرد آن کند میشود که همین موضوع علائمی مثل اختلالات خلقی و عدم تعادل را ایجاد میکند. اگر شما با چنین افرادی برخورد داشتهاید حتما دیدهاید که تفسیر آنها از خود و محیط پیرامونشان تحت تاثیر مصرف الکل تفسیری غلط و گاهی غیرقابل درک است. از مهمترین علائم چنین افرادی تلوتلو خوردن است که در نتیجه عدم تعادل به وجود میآید.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( شنبه 91/4/24 :: ساعت 6:52 صبح )
گوش شنوای همسرمان باشیم
تا چه حد باید به حرف های همسرمان گوش دهیم؟
آیا با مهارت خوب گوش دادن به حرف های طرف مقابل مخصوصاً اگر آن شخص همسرتان باشد آشنایی دارید؟
آیا تاکنون شده است که تا انتها به حرف های همسرتان گوش بدهید و بعد آماده ی پاسخگویی شوید؟
تا به حال چند بار هنوز او چند کلامی بیشتر نگفته به میان صحبت های او پریده اید و موضع پاسخ به خود گرفته اید؟
چند مرتبه پیش آمده به خاطر گوش ندادن صحیح به حرفهای همسرتان دچار سوء تفاهم و بنای دعوا را با او بگذارید.
آیا اخیراً متوجه شده اید که با ادامه ی این رفتارها دیگر همسرتان تمایلی به صحبت کردن با شما ندارد و کار و خستگی را بهانه می کند؟
در اغلب موارد فقط و فقط ما صدای گوینده را می شنویم؛ بدون این که توجهی به حرف های او داشته باشیم. چه بسا اگر همسرمان از ما بخواهد که حرف های گفته شده را بازگو کنیم، حتی یک جمله را هم به خاطر نیاوریم و حفظ و ادامه این عادت زشت و ناپسند در نهایت باعث ایجاد کدورت و سوء تفاهمات بسیار و در نتیجه از هم پاشیدگی زندگی زوجین شود.
اما منظور از گوش دادن، زمانی است که ما قصد و هدف به چیزی گوش می دهیم؛ مثل زمانی که تلویزیون را سر ساعت روشن می کنیم تا اخبار و پیش بینی وضعیت آب و هوا را گوش دهیم، در ارتباط با دیگران هم همین اتفاق می افتد. برای گوش دادن کامل و درست به آدم ها «مخصوصا همسرتان» رعایت نکات زیر می تواند کمک خوبی باشد:
ادامه گوش شنوای همسرمان باشیم...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( چهارشنبه 91/4/14 :: ساعت 11:49 عصر )