علمی بودن روان شناسی و توضیح کلمه پسیکولوژی
مطالعات تاریخ پیدایش علوم و تکامل آنها، نشانگر این حقیقت استکه روانشناسی در آغاز نزد دانشمندان به عنوان یک علم شناخته نمیشدو قسمتی از فلسفه بود ولی پس از گذشت دورهای بیش از 2000 سال، وضعومقامی علمی پیدا کرد، این وضعیت، منحصر به علم روانشناسی نبود،علوم دیگر نیز کم و بیش چنین وضعی داشتهاند.
یکی از دلائل علمی بودن روانشناسی آن است که روانشناسان کوششمیکنند با حقایق، سروکار داشته باشند و برای کشف حقایقی که تاکنونبرای آنها روشن نشده است، از روش علمی استفاده کنند.
این علم مثل سایر علوم با کنجکاوی آدمی آغاز شده، انسانهای اولیهدرباره جهان و آنچه آنها را دربر گرفته از خود سوالاتی میکردند واین سوالات و کنجکاویها و کوششی که برای پاسخ دادن به آنها میشدمنجر به پیدایش علوم طبیعی مثل نجوم و فیزیک و زیستشناسی و...گردید (1) .
و سوالات دیگر انسانها درباره خودش مخصوصا درباره رفتار و افعالروحی و بدنی منتهی به فلسفه عقلی و در نتیجه منجر به پیدایش علمروانشناسی گردید. برخی از تصورات جدید که اکنون درباره نفس انسانیدر افکار دانشمندان وجود دارد از فیلسوف یونانی یعنی افلاطون(347 -427 ق م) گرفته شده است و بعد از ایشان ارسطو (322 - 384 ق م)مطلب تازهتری پیش کشید و ادعا کرد که نفس انسانی جز «کنش» وفرایندهای بدنی نیست. او عقیده داشت که برای فهم رفتار و تجربهآدمی باید کنشهای بدنی او را که منجر به آن رفتار یا تجربه شده،باید مطالعه کرد.
در فلسفه عقلی ارسطو نیز، تصورات و یا صورت ذهنی، اهمیت زیادیداشته که آنها از تاثیر عوامل و محیط بر بدن پیدا میشوند وتاثیرات ذهنی، منشا و منبع پیدایش صورتهای ذهنی است و اینتصورات میتوانند با یکدیگر ترکیب شده، منشا تجربه آگاهیدرانسانها بوده و در نتیجه باعث کنترل رفتار آدمی میشوند.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( یکشنبه 89/3/16 :: ساعت 8:8 عصر )
1- توسعه طنز در جامعه
« جوک منعکس کننده نوعی تعامل بین قدرت، فرهنگ و فردیت در جامعه می باشد. جوک، به عنوان عامل قدرت و دشمنی موضوع مطالعه فلاسفه ای همچون هابر و ارسطو و یا بعنوان تنش و خشونت، مورد توجه روانشناسانی مثل فروید (1984) بوده است. کولینسون (2002) جوک را بعنوان بخش سطحی رفتار اجتماعی در درون سازمان اجتماعی مورد مطالعه قرار داده ومعتقد است، جوک نوعی مکانیسم مدیریت و کنترل است.
ادامه مطلب...
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( یکشنبه 89/3/16 :: ساعت 8:8 عصر )
هنوز چند روزی به شروع فصل مدرسه باقی نمانده بود که فرید کوچولو، با مامان تو خیابونها، کوچه و بازارها از این مغازه به آن مغازه به دنبال خرید لباس فرم مناسبی بودند، که مدرسه گفته بود. حتماً باید رنگش سرمه ای با خطهای سفید روی آستین باشد! برای خواهر بزرگش هم روپوشی کرم رنگ با مقنعه ای سرمه ای که مخصوص بچه های راهنمایی بود! مجید برادر بزرگترش هم باید کله اش را نمره چهار می زد! دل تو دلش نبود، نمی فهمید اینقدر التهاب مامان و خواهر بزرگش از چیه؟ او دائم تو خانه می گفت:
ادامه مطلب... روشی برای گوش کردن و مطالعة مؤثر شما چهار بار سریعتر از سخنان یک سخنران می توانید فکر کنید. برای گوش دادن مؤثر باید نیرو صرف کنید؛ برای جبران سرعت ارائه مطالب, شما باید به طور فعال تصمیم به گوش دادن بگیرید. یادداشت برداری یک شیوه تقویت گوش دادن است و استفاده از رویکردی نظامدار در یادداشت کردن و مرور مطالب, توانایی فهم و یادآوری محتوای سخنرانی ها را به طور غیر قابل محاسبه ای افزایش خواهد داد.
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( یکشنبه 89/3/16 :: ساعت 8:8 عصر )
نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » محسن ( یکشنبه 89/3/16 :: ساعت 8:8 عصر )
مهرورزی به مردم
اگر دین اسلام را دین محبّت و دوستی نامگذاری کنیم کار گزافی نکرده ایم و نام مناسبی بر این آیین فطری نهاده ایم . در بسیاری از آداب اجتماعی و قوا نین حیاتِ جمعی که در دین مقدس اسلام وجود دارد ، مهر محبت ، محور قرار گرفته است . و هدف نهایی ، از آن دستورات ، تأمین خلاء عاطفی در جامعه می باشد و بدیهی است هر جامعه ای که مردُ مانش با هم مهربان و دلرحم باشند ، زیستن در چنین جامعه ای بسیار گوارا و مطلوب و مایه خوشبختی خواهد بود .
هوش هیجانی چه می دانید؟ [4]
سندروم داون - علل داون و درمان داون [19]
خراسان جنوبی بیرجند،نهبندان قاین فردوس
فنیل کتونوریا و علل آن و درمان فیل کتونوریا [13]
فروشگاه کوچک من [9]
سندرم کلاین فلتر [6]
اشتراک گروه در روان شناسی [2]
سندرم صدای گریه گربه [4]
تعلیم و تربیت [31]
اختلالات رفتاری [35]
مقالات تعلیم و تربیت [60]
مواد مخدر [3]
اختلالات روانی رفتاری [42]
مقالات اجتماعی و ضد اجتماعی [31]
آیا علم با دین ناسازگار است؟
دانستن حق مردم است یا ندانستن؟
آیا از دیدگاه قرآن اهمیت علم منحصر به علوم دینی است؟ یا مطلق علم
بدون توجه به علوم انسانی پیشرفت کشور رویایی دست نیافتنی است
امام علی (ع) و برنامه حاکمیت عقل و علم در جامعه
قرآن بزرگترین منبع معارف برای معماری علوم انسانی است
سرفصل های جزئی وپیشنهادی سؤال های فراخوان پرسش مهر10
امام علی (ع) و برنامه حاکمیت عقل و علم در جامعه
امام علی (ع) و برنامه حاکمیت عقل و علم در جامعه
امام علی (ع) و برنامه حاکمیت عقل و علم در جامعه
معیار و ملاک و میزان بودن عقل از نظر علامه طباطبایی
رابطة العلم و العقلدرروایات
رابطة العلم و العقلدرروایات
رابطة العلم و العقلدرروایات
تکنولوژی ارتباطات
تکنولوژی ارتباطات اکنون کرهی زمین را به یک دهکدهی بزرگ تبدیل کرد
آراء و اندیشههای تربیتی امام خمینی - آگاهی نسبت به وجود انبیاء و